Speedbalance

rekenmachine icoon

Speedbalance is een gratis, open-source programma voor boekhouden. Het is niet uitsluitend gericht op de zakelijke gebruiker, maar het kan ook dienen als huishoudboekje voor particulieren, verenigingen, kleine zelfstandigen of kerken.

Binnen Speedbalance wordt de structuur van de administratie gevormd door de koppen onder de taakbalk. Elke kop omvat een tabel, zoals een overzicht van debiteuren en crediteuren of activa en passiva. Per kop heb je verschillende tabbladen die je kunt kiezen. In feite gaat het bij elk tabblad om dezelfde tabel, er zijn echter andere zaken belicht. Zo omvat het tabblad Saldi onder de kop Rekeningen een beter overzicht over debiteuren en crediteuren, terwijl een tabblad Valuta 2 weer inzicht geeft in dezelfde boekhouding op basis van een andere munteenheid.

Handig aan Speedbalance is dat je ook mogelijkheden hebt om je boekhouding te controleren. De saldi en transacties worden dan opnieuw berekend, zodat je kunt controleren of je misschien fouten hebt gemaakt. Natuurlijk zit er aan alle programma's wel een nadeel. Helaas zijn er geen back-upmogelijkheden.

Kijk voor meer informatie en downloads vindt je op speedbalance.nl.


Commentaren zijn afgesloten.