Virtual CloneDrive

cd icoon

Virtual CloneDrive werkt net als een gewone fysieke CD/DVD speler, met dat verschil dat deze alleen maar virtueel bestaat. Imagesbestanden op je computer worden herkend en kunnen gebruikt worden als een normale cd of dvd speler.

Het simuleren van een cd- of dvd-station is geen nieuwe ontwikkeling. Het is al jaren mogelijk om een virtueel station aan te maken, waarmee je schijfimages kunt inlezen. Waar andere programma's door de jaren heen steeds uitgebreider en complexer geworden is Virtual CloneDrive aardig bij de basis gebleven. Geen almaar uitdijende mogelijkheden dus in dit programma In plaats van de nadruk te leggen op telkens meer functies, hebben de makers door de jaren heen eenvoud op de voorgrond gesteld.

Snelle installatie

Bij het installeren stel je in welke bestandstypen je het programma wilt associëren: cd, dvd, img, iso, udf, bin of cd. Na het starten van Virtual CloneDrive kun je met een rechtsklik op het juiste pictogram snel een image-bestand mounten. Je hebt daar opvallend weinig opties en dat is in dit geval fijn.

Virtuele schijven wisselen

Het programma onthoudt een korte lijst met eerder gemounte images, zodat je sneller tussen diverse images kunt wisselen. Er is ook een integratie met de Windows Verkenner. Zo kun je ook van daaruit razendsnel images mounten door er met de rechtermuisknop op te klikken.

Meerdere virtuele drives

De software kan meerdere virtuele cd/dvd drives tegelijkertijd gebruiken. Ook kun je aangeven dat het imagebestand automatisch ontkoppeld wordt van het programma, door de ‘cd’ uit het virtuele station te werpen. Al met al is het een eenvoudig programma en voelt als een handig verlengstuk van het besturingssysteem.

Kijk voor meer informatie en de gratis download op de website van fabrikant RedFoxt.


Commentaren zijn afgesloten.