PeaZip

peazip icoon

Het gratis PeaZip is een krachtige archief manager waarmee je een diversiteit aan ingepakte bestanden zoals ZIP en RAR kunt inpakken en uitpakken. PeaZip is open-source software en beschikbaar voor windows en linux systemen.

PeaZip ondersteunt veel verschillende bestandstypen voor archivering, waaronder de populaire formaten zoals zip, 7z, rar, iso en ace. Voor het zelf maken van een archief maken ondersteunt PeaZip slechts een aantal verschillende formaten. Wanneer je PeaZip opstart, zie je twee grote knoppen waarmee je archieven kunt uitpakken of aanmaken.

Sterke codering

De inhoud van bestaande archieven kun je eenvoudig benaderen, voeg er nieuwe bestanden aan toe of verwijder files uit het archief. Maak zelf-uitpakkende (executable) archieven, doorzoek archieven of sla projecten op. Andere handige functies zijn een sterke codering, veilig verwijderen, splitsen/samenvoegen en de ondersteuning van wachtwoorden checksum.

Meer informatie en downloads voor Windows en Linux vind je op peazip.org project. Er is ook een portable versie van PeaZip.


Commentaren zijn afgesloten.