iTunes

itunes icoon

iTunes is een gratis programma voor Mac en pc. Je kunt er je digitale muziek en video's mee op je computer ordenen en afspelen en houdt al je media up-to-date. Luister overal en altijd in combinatie met je computer, iPod touch, iPhone of iPad.

Met iTunes kun je niet alleen naar muziek luisteren en video's bekijken. Dankzij de functie "MiniStore", heb je ook de mogelijkheid om informatie op te vragen over je collectie geluidsbestanden, afspeellijsten te maken (en te organiseren met het criterium dat jij wilt), elke cd naar je computer te kopiƫren en MP3-bestanden over te zetten naar je iPod. Door deze en vele andere mogelijkheden voel je alsof je in een echte muziekwinkel bent die speciaal voor jou ontworpen is.

Met deze applicatie kun je naar muziek luisteren terwijl je werkt, want het scherm kan worden geminimaliseerd naar een zo simpel mogelijk bedieningspaneel. Met iTunes kun je ook liedjes omzetten naar beltonen voor je mobiele telefoon, dankzij de editor die in deze versie is meegeleverd.

Apple heeft er voor gekozen om iTunes te combineren met een soort volgdienst voor de gebruikers. Muziekliefhebbers volgen via 'Ping' andere enthousiastelingen of artiesten, waarbij ze bijvoorbeeld op artiestenpagina's berichten achterlaten. Apple wil hiermee een sociale draai geven aan de muziekbeleving maar verwerft uiteraard ook graag nieuwe leden.

iTunes is onbetwist winnaar op het gebied van mediabeheer. Niet alleen gebruikers van iPhone en iPod (Touch) zijn gebaat bij de diensten. Naast de uitstekende organisatie van je oorsnoepjes synchroniseert iTunes video, bladwijzers, noties, e-mailaccounts, contacten en agenda's. ITunes zet moeiteloos de meeste muziekformaten om maar voor video heb je externe software nodig. Het is een geavanceerde speler met veel extra's, waardoor het een zaadje van onrust plant in de achtertuin van Microsoft. En daar plukt jij de vruchten van.

Meer informatie en iTunes downloads op de site van Apple.


Commentaren zijn afgesloten.