Mozilla Seamonkey

Seamonkey logo

Seamonkey is een gratis web suite waarin een aantal applicaties zijn samengevoegd. Zo heb je vanuit een centraal punt toegang tot je browser, email, adresboek, website editor en chat programma.

Browser

De internet browser van Seamonkey maakt gebruik van de populaire Firefox render engine en is voorzien van bekende kenmerken als tabs, pop-up blokker, een rss feed lezer en de slimme adresbalk. Recente ontwikkelingen als HTML5, hardware acceleratie en verbeterde JavaScript snelheid ontbreken niet.

Mail & Nieuws

Seamonkeys Mail en Nieuwsgroepen cliënt deelt veel code en functies met de Mozilla Thunderbird zoals Junk mail filtering, tags en mail views, het kan web feeds lezen, ondersteund meerdere mailaccounts en heeft een adres boek.

HTML Editor

Composer is een eenvoudig te gebruiken HTML web-editor waarmee je snel en simpel webpagina's maakt. Het kan overweg met css, dynamische tabellen, lagen en veel meer.

IRC

Chatzilla is een IRC client. Hiermee log je op verschillende netwerken en kanalen in om te chatten met andere gebruikers.

Omdat de onderdelen veel gebruik maken van de stand-alone programma's die Mozilla aanbiedt kun je ook de extenties downloaden om het pakket naar eigen smaak aan te passen. Seamonkey wordt door de community onderhouden, overzien door de Seamonkey Council. Een Nederlandse taalversie is beschikbaar.

Meer informatie en Seamonkey downloaden voor Windows, Linux of Mac op de website van het Seamonkey project.


Commentaren zijn afgesloten.