Tux Typing

keyboard icoon

Tux Typing is een gratis game om beter te leren typen. Dit programma is gericht op kinderen maar iedereen die beter wil kunnen typen heeft er baat bij. Dankzij de woordenlijsten in vele talen heeft zowel jong als oud voordeel bij Tux Typing.

Tux Typing bestaat uit twee games met Tux de Penguïn, de officiële mascotte van het Linux besturingssysteem. In het eerste spel regent het vissen die bevuild zijn met letters, bij de tweede game schiet Tux bij elke juiste ingetoetste letter een woeste laserstraal af ter bescherming tegen de buitenaardse regenbui.

In deze spelletjes selecteer je de moeilijkheidsgraad én een thema. Engels is de standaard taal in Tux Typing, maar via de opties verander je dit naar Nederlands. Hierna kies je uit korte, middellange of lange woorden. Er zijn wel meer categorieën beschikbaar - dieren, continenten, getallen, etc. - maar selecteer je deze dan vallen er gewoon Engelstalige woorden naar beneden. Tux Typing bevat echter ook de Word List Editor, waarmee je zo eigen woordenlijsten creëert.

In de opties vind je bovendien een oefening voor het typen van hele zinnen. Hierbij meet Tux Typing de tijdsduur, het aantal woorden per minuten en het aantal fouten. Helaas is ook deze test alleen in het Engels beschikbaar. Wees verder niet verbaasd wanneer Tux Typing ineens vastloopt; dit gebeurde bij onze test op een Windows 7-systeem geregeld.

Hoe zorg je ervoor dat een klas vol hyperactieve bengels zich concentreert op beter leren typen? Met een educatieve game natuurlijk! Tux Typing zorgt met een schattige mascotte, leuke achtergronden en knallende geluidseffecten voor genoeg redenen om lekker los te gaan op het toetsenbord.

Download Tux Typing voor Windows, Mac, Linus of FreeBSD op de website Tux4kids.


Commentaren zijn afgesloten.