Adobe Photoshop Lightroom 4

adobe lightroom

Adobe Lightroom biedt een volledige reeks gereedschappen voor digitale fotografie, voor krachtige aanpassingen met één klik tot geavanceerde bedieningselementen. Creëer opvallende afbeeldingen die informeren en inspireren.

Stroomlijn je workflow

Er zijn tal van functies in Adobe Photoshop Lightroom 4 die het interessant maken voor een fotograaf om deze software in zijn werkomgeving toe te passen. Zo biedt de nieuwe Adobe software een verfijnde technologie voor het aanpassen van schaduw en lichttinten. Daarnaast is het mogelijk om fotoboeken te creëren en is de video-ondersteuning uitgebreid. Nieuwe aanpassingsmogelijkheden maximaliseren het dynamische bereik van camera’s en zorgen voor meer schaduw- en lichtdetails. Nieuwe automatische aanpassingsmogelijkheden stellen belichting en contrast dynamisch in. Daarnaast zijn er lokale aanpassingsmogelijkheden voor onder meer ruisonderdrukking, moiré en witbalans.

Lightroom voor foto en video

Het samenstellen van fotoboeken kan nu ook met uitgebreide tekstmogelijkheden. Dat kan met templates of via een directe link voor fotoboekcreatie met de nieuwe Book-module. Nieuw is ook de mogelijkheid via de Map-module geografische en locatie-tagging te beheren. Maar er is ook gedacht aan video. Dankzij de video-ondersteuning is het mogelijk frames uit videoclips van DSLR, compactcamera’s en smartphones af te spelen, bij te snijden of te ontsluiten. Zo zijn er ook verschillende videospecifieke preset-instellingen en beeldaanpassingsmogelijkheden die toepasbaar zijn op videoclips. Vervolgens zijn de clips te exporteren als een H.264-bestand of direct te publiceren op Facebook of Flickr.

Meer informatie over Photoshop Lightroom en een probeerversie downloaden op de website van Adobe.


Commentaren zijn afgesloten.