DiskBoss

diskboss

Met de grote hardeschijven van tegenwoordig kun je een bestands- en schijf beheerder goed gebruiken. DiskBoss analyseert het gebruik van je hardeschijven, netwerkschijven of NAS opslag en laat grafisch zien welke partities of mappen de meeste MB’s opslurpen.

Nadat DiskBoss opstart kom je in de overzichtelijke en mooi vormgegeven interface die je een lijst biedt van alle aangesloten hardeschijven en partities met hun maximale en reeds gebruikte capaciteit. Netwerkschijven worden niet automatisch herkend, maar je kunt ze koppelen aan een driveletter. Bij elke partitie staat een picto Tools die toegang geeft tot een menu met handige functies. Zo kun je zoeken naar bestanden, kun je het schijfgebruik in een grafiek weergeven en kun je dubbele bestanden opsporen.

Met DiskBoss kun je ook je bestanden en mappen reorganiseren (kopiëren, verplaatsen en verwijderen). De functie Bookmarks laat je mappen in een favorietenlijst zetten zodat je ze makkelijk kunt openen. De functie Cleanup verwijdert allerlei tijdelijke bestanden, terwijl de functie Sync je de mogelijkheid geeft om de gegevens van twee mappen te synchroniseren. .

Kijk voor meer informatie en downloads (er is ook een freeware versie) op de website van diskboss.


Commentaren zijn afgesloten.