Dropresize

pictogram afbeeldigen

Soms is het noodzakelijk om afbeeldingen als je foto's wilt versturen via email of op een website wilt plaatsen. Dat kan met het dure Photoshop of een ander grafisch programma maar ook met het kleine programma Dropresize.

Dropresize is bijzonder, omdat het programma een bepaalde map in de gaten houdt. Alle foto's die je kopieert of opslaat in deze map, worden automatisch omgezet naar een vooraf ingesteld formaat.

Zonder installatie

Installeren is niet nodig, het volstaat door Dropresize.exe pictogram te dubbelklikken. Klik op de knop Add en geef aan welke map je in de gaten wilt houden, bijvoorbeeld een map op het bureaublad. Vervolgens geef je onder in beeld de gewenste afmetingen op. Voor e-mail en websitegebruik is een resolutie vam 800x600 pixels ruim voldoende. Kopieer nu een afbeelding naar de gekozen map en Dropresize voert de geprogrammeerde actie uit.

Directe aanpassing

Pas op: Dropresize voert de aanpassingen door op originele bestanden, er worden dus geen back-ups van de afbeeldingen gemaakt!. Verplaats daarom nooit de originele foto's naar de map waarop Dropresize actief is, maar kopieer de bestanden als u het originele formaat wilt behouden.

Meer info en Dropresize downloaden op de website van van maker.


Commentaren zijn afgesloten.