Virtual DJ

virtual dj icoon

Virtual DJ is vernieuwende software op DJ gebied, een digitaal mengpaneel op je computer. Gooi je draaitafels en langspeelplaten maar bij het vuil, want voortaan mix je al je muziek in mp3-formaat in elkaar. Dat scheelt ook nog eens een hoop platen slepen.

Creativiteit en Virtual DJ. Naast dat Virtual DJ nu een bijna oneindig aantal dj decks tegelijk kan draaien, zijn er nog meer nieuwe functies om de creativiteit van elke DJ te stimuleren. Zo zijn er nu ook line-in kanalen beschikbaar voor bijvoorbeeld een live muzikant tijdens jouw DJ optreden. Daarnaast is het mogelijk om deze nieuwe versie van Virtual DJ met rewire te gebruiken in jouw favoriete DAW zoals Cubase, Ableton of FL Studio.

Perfecte sound

Het belangrijkste als DJ is natuurlijk dat het goed klinkt. Daarom is de Sound Engine van Virtual DJ eens goed onderhanden genomen. Het geluid blijft kraakhelder ook bij extreme verandering van de Pitch. Ook is er een volledig nieuwe scratch engine in Virtual DJ aanwezig.

Slimme muziekbibliotheek

Ook de muziek database is veranderd. Het is nu een Genius database, en doet veel denken aan de iPhone bibliotheek waar ook de Geniustechniek inzit. Het geeft eigenlijk advies wat je volgende nummer zou kunnen zijn, en of je hem eventueel direct wil downloaden naar de bibliotheek. Dus naast advies ook meteen een stukje marketing in gebouwd.

Gratis voor thuisgebruik

Virtual DJ Home is erg geschikt voor de thuis DJ's, het is volledig gratis beschikbaar voor niet-commercieel gebruik. De gratis versie bevat bijna alle functies van VirtualDJ Pro, er zijn slechts een paar beperkingen.

Voor meer informatie en gratis downloaden kijk je op www.virtualdj.com.


Commentaren zijn afgesloten.