X-Plane

x-plane

De door Laminar Research ontwikkelde vliegsimulator X-Plane is een zeer uitgebreide en de meest realistische flightsimulator beschikbaar voor de PC. X-Plane is gecertificeerd door de Amerikaanse luchtvaart autoriteiten (FAA).

X-Plane simuleert subsonic en supersonic vlieg modellen, sportvliegtuigjes van de Bell 206 Jet-Ranger helicopter en de Cessna 172 tot de supersonic SR-71 en de Space Shuttle. X-Plane komt standaard zo'n 40 vliegtuigen van historische tot moderne. Verder zijn er nog een paar duizend extra vliegtuigen gratis te downloaden vanaf internet.

Realistische wereldwijde landschappen

De X-Plane landschappen (scenery) die worden meegeleverd omvatten de hele wereld tussen -60 en +74 graden breedtegraad. Dankzij de Mars Orbiting Laser Altimeter die de planeet in kaart heeft gebracht is er tevens een mooie scenery voor de planeet MARS beschikbaar! Er zijn momenteel zo'n 18.000 vliegvelden waar je kunt landen en opstijgen, maar er zijn ook vliegdekschepen, helikopter platforms op gebouwen, boten en olieplatformen.

Realtime weerdata

Het weer varieert van heldere hemel tot stormen met donder, bliksem, wind en turbulentie en je kunt real-time weerdata downloaden van het internet. Regen, sneeuw en wolken kunnen je uitdagen voor instrument vliegen en thermals zijn ook aanwezig voor zweefvliegtuigen.

Problemen simulatie

X-Plane simuleert ook gedetailleerde problemen met 35 systemen die handmatig of doorelkaar ineens kapot kunnen gaan. Je kunt instrumenten, motoren, flight controls en het landingsgestel kapot laten gaan. X-Plane is de meest uitgebreide flight simulator, maar bij de aankoop zit ook Plane-Maker om eigen vliegtuigen te ontwerpen, een World-Maker waarmee je je eigen scenery maakt en Wheather Briefer die je een briefing van de weersomstandigheden geeft voorafgaan aan een vlucht.

Naar je hand zetten

X-Plane kun je ook helemaal naar je eigen hand zetten door textures, geluiden en instrument panels voor je eigen vliegtuigen, of de vliegtuigen die bijgeleverd zijn te maken. Het uitermate accurate vliegmodel, terrein oppervlakte en veelzijdigheid met betrekking tot vliegtuig types en weer condities, add-on programma's, beschikbare vliegtuig en scenery downloads maken het de ultieme flight simulator ervaring voor het Macintosh en Windows platform.

Kijk voor meer info en X-Plane downloads op de website van de producent.
Nederlandse vliegers hebben een eigen community met veel informatie en een forum.


Commentaren zijn afgesloten.