Flightgear

flightgear

FlightGear is een verbluffend uitgebreide gratis vliegsimulator. Dankzij het opensource karakter kan iedereen bijdragen in de vorm van vliegtuigen, vliegvelden of gebouwen, maar ook meewerken aan interne dingen zoals systemen en codes.

FlightGear Flight Simulator is één van de bekendste gratis vliegsimulators. Deze open-source software kan zich meten met de flightsimulator van Microsoft. Grafisch ziet alles er fantastisch uit. Zelfs met zon- en maanstanden wordt rekening gehouden en de landschappen zijn zeer natuurgetrouw.

FlightGear is een open source vluchtsimulator met meer dan 20.000 vliegvelden in honderden van de belangrijkste steden ter wereld. De realistische touch dat FlightGear biedt laat ons de adrenaline voelen van een kwaliteit vlucht simulator, met goede geluidseffecten en relatief gemakkelijk te navigeren.

FlightGear combineert getrouwe representatie van de vliegvelden met de emotie van het vliegen van de meest representatieve vliegtuigen uit de wereldoorlogen, enorme vliegtuigen zoals de A-380 tot de actueel meest technologische zoals de F-22. De mogelijkheid bestaat de nieuwe vliegtuigen te installeren vanaf het programma inclusief, als nieuwe ervaring, de slee van de Kerstman.

De gebruikersinterface van FlightGear is gemakkelijk in gebruik, de instellingen van de route die we willen volgen is gemakkelijk aan te passen. Multiplay via internet is mogelijk, met daarbij o.a. een bewegend Google Maps kaart met de posities van alle spelers. Wie een gratis flightsimulator zoekt moet vooral FlightGear proberen.

De belangrijkste karakteristieken van Flightgear zijn:

  • De scènes van de wereld zijn prachtig en extensief, wat maakt dat het lijkt alsof we in een echt vliegtuig vliegen.
  • Mogelijkheid tot configureren van een joystick om de navigatie te verbeteren en deze wat gemakkelijker te maken.
  • De scenario’s zijn inclusief perfect gedetailleerde treinrails, dorpjes, terreinen, meren, rivieren, watervallen, gebouwen en veel meer.
  • De lucht waarin we vliegen is zeer gedetailleerd wat betreft de locatie van de zon en de maan afhankelijk van het tijdstip wanneer we over een bepaald gebied vliegen.
  • Lucht verkeer reëel gesimuleerd.
  • Mogelijkheid tot het spelen met twee of meer personen vanaf internet met multi-player.

Kijk voor meer informatie en Flightgear downloaden (windows, mac, linux) op de website flightgear.org.
Er is ook een nederlandstalige Flightgear wiki online.


Commentaren zijn afgesloten.