Audacity

audacity

Audacity bewerkt digitale geluidsformaten en is geschikt voor iedereen die aan de slag wil met het bewerken van geluiden. Ook kun je met het programma geluiden opnemen van je computer of met behulp van een aangesloten microfoon.

Audacity is een gratis en gebruiksvriendelijke audio-editor met tal van gebruiksmogelijkheden: geluid opnemen, banden en grammofoonplaten omzetten naar digitale opnames of CD's, knippen, kopiëren, splitsen, en geluiden samenvoegen, bewerken en converteren.

Audiotracks bewerken

Met Audacity gemaakte audiotracks kun je tot op de microseconde knippen, kopieren, plakken, verwijderen, dimmen, dupliceren en verdelen. Om het op te fleuren kun je diverse effecten toepassen zoals galm, echo, reverb, de snelheid of de toonhoogte van een opname wijzigen, en nog veel meer.

Importeren en exporteren

Audacity ondersteund het importeren van verschillende audioformaten, waaronder WAV, AIFF, AU, FLAC,AC3, MP3, M4A/M4R (AAC), WMA en Ogg Vorbis. PCM formaten van 8, 16, 24 en 32-bits kunnen geïmporteerd en geëxporteerd worden. In het verleden moest je voor MP3 een extra encoder downloaden maar sinds de patenten hierop zijn verlopen is dat niet meer nodig.

Meer informatie en audacity downloaden op de website van het ontwikkelteam.
Er is ook een portable audacity beschikbaar.


Commentaren zijn afgesloten.