Mafia II

Mafia II

Mafia II is de opvolger van Mafia: The City of Lost Heaven door 2K Czech. Het verhaal speelt zich iets later af dan dat van zijn voorganger, eind jaren '40 / begin jaren '50 van de vorige eeuw, en is opgedeeld in hoofdstukken.

Wanneer Mafia II begint zien we Vito en zijn beste vriend Joe Barbaro die tijdens een juwelendiefstal gevangen worden genomen. Geconfronteerd met de keus van gevangenis of het leger in, kiest Vito voor het laatste. Hij neemt deel aan Operatie Husky die Sicilië met behulp van Don Calo, een hoge baas binnen de maffia, bevrijdt. In 1945 raakt Vito gewond, en keert hij in eerste instantie tijdelijk terug naar Empire Bay. Echter slaagt Joe er samen met zijn vriend Giuseppe in hem met behulp van valse documenten in Empire Bay te houden, Vito hoeft niet terug te keren naar Europa.

Familie perikelen

Vito ontdekt dat zijn overleden vader een hoop schulden heeft nagelaten, en zijn zus deze beetje bij beetje probeert terug te betalen. Haar inkomen is echter veel te laag. Met tegenzin begint hij samen met Joe "klusjes" op te knappen, en zo komt hij in aanraking met Henry Tommasino, die deel uitmaakt van de Clemente-familie. Henry voorziet hen van taken, waaronder het stelen van brandstofzegels. Vito wordt echter verraden door één van de bedienden aan wie hij de zegels heeft verkocht en wordt veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Hier leert hij Leo Galante kennen, consigliere aan de Vinci-familie. Door Leo's hulp wordt Vito begin 1951 vrijgesproken. Niet veel later worden Joe en Vito toegelaten in de Falcone-familie, waar Joe voor werkte toen Vito in de gevangenis zat. Hun eerste opdracht voor Falcone is het doden van Luca Gurino, een capo van Clemente. Daarna is hun vorige werkgever, Alberto Clemente, aan de beurt.

Drugskartel

Vito, Henry en Joe gooien het daarna over een andere boeg, en proberen drugs te verkopen. Ze kopen het van de Chinezen en verkopen het op diverse plekken in de stad. Na alles een tijd lang goed ging wordt Henry spoedig daarna gedood door handlangers van Mr. Wong, die de drugs verkocht aan de drie. Vito en Joe zweren wraak op de Chinezen om het hun betaald te zetten. Ze ontmoeten Mr. Wong in zijn kantoor en komen erachter dat Henry een overheidsinformant was. De Chinezen geven de Italianen de schuld, waaronder Don Vinci, een van de maffiabazen in Empire Bay. De mannen van Vinci ontvoeren niet veel later Joe. Vito helpt Joe ontsnappen en bewijzen zichzelf door Don Falcone te doden. In de laatste cutscene zitten Joe en Vito elk in een andere auto, waarbij die van Joe een andere weg volgt. Met de woorden Sorry jongen, Joe zat niet in onze deal eindigt het verhaal, waardoor het lot van beide personen niet bekend is.

Kijk voor meer informatie en Mafia 2 downloads op de website van 2K Games.


Commentaren zijn afgesloten.