Typora

typora woordmerk

Soms moet je je concentreren bij het schrijven van belangrijke teksten en kun je geen afleiding gebruiken. Tekstverwerkers als Word kun je beeldvullend maken, voor goed afleidingsvrij schrijven zijn gespecialiseerde programma's beter.

Typora is een tekstverwerker die de nadruk legt op het schrijven zonder afleiding. Om dat voor elkaar te krijgen worden alle onderdelen die je in vergelijkbare software ziet zoals menu's, voorvertoningen, knoppen en andere visuele items weggelaten. Op die manier ontstaat een rustige omgeving waar je als schrijver je aandacht kunt leggen op het schrijven van mooie teksten.

Markdown

Op de achtergrond maakt de tekstverwerker gebruik van markdown om de teksten vorm te geven. Bijkomend voordeel is dat bestanden die gemaakt zijn in het markdown op een prettig ogende manier worden weergegeven.

Focusmode & TypeWritermodus

In de focusmodus kun je je concentreren op de actieve regel waarbij de rest vervaagt. De modus Typewriter zorgt er altijd voor dat de actieve actieve regel zich in het midden van het venster bevindt. Maak een volledig paar haakjes en aanhalingstekens zoals een code-editor. Er is ook een optie beschikbaar voor het automatisch paren van markdown-symbolen, zoals * of _.

Bestanden organiseren

Typora biedt zowel het deelvenster bestandsstructuur en artikelen (bestandslijst), waarmee jij je bestanden eenvoudig kunt beheren. Bestanden zijn georganiseerd in mappen en zijn desgewenst te synchroniseren met clouddiensten, zoals Dropbox. Het overzicht van de documenten wordt getoond in het overzichtspaneel, waarmee je snel door een document kunt gaan en met een klik naar een sectie kunt springen.

Importeren en exporteren

Met de ingebouwde PDF maker kun je bestanden snel exporteren en delen met andere. Met de integratie van Pandoc kunnen meer formaten, waaronder docx, OpenOffice, LaTeX, MediaWiki, Epub, ect, worden geëxporteerd of geïmporteerd.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van Typora.


Commentaren zijn afgesloten.