Pencil2D

Pencil2d Logo

Traditioneel is het maken van animaties zoals tekenfilms en cartoon tijdrovend werk. We zien nu veel 3D maar je kunt zelf ook snel en eenvoudig oldskool animaties maken met behulp van je computer.

Pencil2D is een eenvoudige, intuïtieve tool om handgetekende animaties te maken, het is gebaseerd op traditionele handgetekende animatietechnieken. De software is natuurlijk niet zo uitgebreid als de commerciele animatiepakketten. Daar staat tegenover dat het een solide basis om snel aan de slag te gaan met cartoons of andere animaties.

Minimaal ontwerp

De software is lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken, zodat jij je kunt concentreren op animeren en niet op welke knop je de volgende keer wilt raken. Tekenen doe je op een laag en met behulp van de zogenaamde 'onion skins' zie je een transparate versie van het vorige en het volgende frame. De elementen laten zich naadloos schakelen tussen raster- en vectorworkflows. Zo kun je binnen één platform schetsen, inkleuren en schilderen.

Gratische tekentablet

Bij het maken van animaties, en tekenen op de computer in het algemeen, is het erg raadzaam een tekentablet te gebruiken. Alle functies zijn met een muis williswaar te gebruiken maar je zult snel merken dat de (teken)kwaliteit en het detailniveau veel hoger ligt met een grafische tablet.

Animaties exporteren

Als je een animatie hebt afgerond, of je wilt tussentijdse onttwikkelingen beoordelen, kun je je werk exporteren naar gif, avi, mp4 of wmv. Pencil2D is vertaald in meerdere talen maar op moment van schrijven was Nederlands niet beschikbaar.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van de Pencil2D.


Commentaren zijn afgesloten.