Fotowall

fotowall icoon

Heb je een aantal mooie foto's hebt gemaakt waarvan je een prachtige fotocollage van maken? Met dit fijne programma creer je zelf een creatieve afbeelding als achtergrond voor je desktop of om op groot formaat aan de muur te hangen.

Fotowall is een programma waarmee je op een creatieve manier je eigen fotocollage kunt maken. Deze open-source tool laat je spelen met foto’s, teksten of webcam afbeeldingen zodat er uiteindelijk een mooie grote afbeelding ontstaat die je kunt instellen als bureaubladachtergrond, naar vrienden kunt verzenden of je laat het afdrukken en hangt je meesterwerk aan de muur zodat je er dagelijks van kunt genieten.

Van klein tot posterformaat

Het formaat van je collage kun je zelf bepalen, van een kleine afbeelding voor een cd-hoes tot wandbrede posters die je kunt opplakken. Zorg wel dat je tevoren bedenkt waar je het voor wilt gebruiken. Grote afbeeldingen laten zicht goed verkleinen maar kleinere formaten verliezen snel kwaliteit als je ze vergroot. Gelukkig helpt het programma je een stuk op weg met de vooringestelde afmetingen.

Selecteren en manipuleren

Je kunt foto’s selecteren vanuit diverse locaties zoals je eigen computer maar ook inladen vanuit flickr hoort bij de mogelijkheden. Fotowall plaatst de afbeeldingen automatisch op het gekozen canvas en dat is het aan jou de taak om alles mooi te positioneren. Het is tevens mogelijk om de selectie willekeurig te plaatsen met de ‘randomizer. Uiteraard staan de basistools zoals schalen en roteren tot je beschikking, maar het is ook mogelijk de beelden te knippen, vervormen, naar de voor- of achtergrond te plaatsen, of in een specifieke vorm te zetten.

Kijk voor meer informatie en downloads voor Windows, Mac en Linux op de website van de maker.


Commentaren zijn afgesloten.