Algodoo

algodoo icoon

Natuurwetenschappen zijn overal aanwezig maar het is soms moeilijk goed te begrijpen. Met een visueel simulatiesoftware worden de complexe wetten van de fysica op een vrolijke, speelse en leerzame manier zichtbaar.

Algodoo is een leerzaam 2D-simulatiesoftware ontworpen om op een speelse, cartoonachtige manier inzicht te krijgen in de wereld van de fysica. Met het programma kun je scenes ontwerpen met allerlei voorwerpen die reageren op natuurwetten en op elkaar. Je kunt verbazingwekkende uitvindingen bouwen, toffe games ontwerpen of naar hartelust experimenteren. Al spelende stimuleer je de creativiteit en leer je hoe de natuurkunde werkt.

Realistische functionaliteit

De software biedt verschillende simulatiescènes waarin je met behulp van eenvoudige tekengereedschappen zoals vakken, cirkels, polygonen, tandwielen, borstels, vliegtuigen, touwen en kettingen een installatie bouwt. De objecten kun je gemakkelijk klikken, slepen, kantelen, schalen, knippen en schudden. Bij iedere wijziging zul je zien dat de simulatie anders verloopt.

Analyseren en visualiseren

Je kunt ook meer fysica toevoegen in je simulatie, zoals vloeistoffen, veren, scharnieren, motoren, stuwraketten, lichtstralen, tracers, optica en lenzen. Ook kun je spelen met verschillende parameters zoals zwaartekracht, wrijving, restitutie, breking en aantrekkingskracht. Voor een diepere analyse kun je ook grafieken weergeven of krachten, snelheden en momentum weergeven.

Scènes delen

Je gemaakte creaties kun je opslaan en delen in de online beschikbare scènebibliotheek. Daar download je ook ontwerpen die door andere gebruikers in elkaar zijn gezet. De bibliotheek omvat tienduizenden scenes. Tevens kun je in de community je gedachten delen met betrokken docenten, ouders en kinderen, en vragen stellen mocht je er even niet uitkomen.

Kijk voor meer informatie en downloads voor windows, mac en ipad op de website van Algodoo.


Commentaren zijn afgesloten.