LeoCAD

bricks icon

Vrijwel ieder kind heeft in de jonge jaren gespeeld met lego. Waren de mogelijkheden van deze vrolijk gekleurde stenen al enorm, geplaatst in een virtuele 3D omgeving kun je groot bouwen met eindeloos veel stenen.

LeoCAD is een digitale variant van de welbekende gekleurde Deense bouwstenen. In tegenstelling tot de klassieke kartonnen dozen kun je in deze virtuele bouwset 3D objecten in elkaar zetten met een eindeloos aantal blokjes in tientallen variaties en kleuren. Omdat je niet beperkt bent kun je prima grote modellen maken.

Makkelijk te gebruiken

Het programma heeft een intuïtieve interface die is ontworpen dat nieuwe gebruikers snel in staat zijn modellen te maken zonder in de documentatie te hoeven duiken. Tegelijkertijd heeft het een uitgebreide functieset waarmee ervaren gebruikers modellen kunnen bouwen met behulp van geavanceerdere technieken. Het kan ook worden gebruikt om bouwinstructies te maken met meerdere stappen.

Compatibel met LDraw

LeoCAD is volledig compatibel met de LDraw-standaard en aanverwante tools. Het leest en schrijft LDR- en MPD-bestanden, zodat je modellen van internet kunt downloaden en je eigen 3d ontwerpen delen. Het maakt ook gebruik van de LDraw delenbibliotheek. Hierin zijn bijna 10.000 verschillende delen te vinden en updates blijven beschikbaar.

Kijk voor meer informatie en downloads voor Windows, Linux en macOS op de website van de LeoCAD.


Commentaren zijn afgesloten.