PopTrayU

poptrayu pictogram

Email beheren via pop3 geeft veel voordelen maar het is soms lastig alle vervelende mail buiten de deur te houden. Met een slimme mailchecker zet je een eerste stap om je berichtenstroom beheerbaar te houden.

PopTrayU is een klein programma dat vanuit het systeemvak controleert op nieuwe e-mails. Zo kun je snel je verschillende mailaccounts monitoren zonder je email-client te openen. De slimme regels die je in dit programma kunt instellen zorgen ervoor dat je minder spam ziet en berichten worden verwijderd voor je je email-cliënt opent. Het programma kijkt terug op een lange geschiedenis. Reeds in 2000 werd poptray, waarop het programma is gebaseerd, ontwikkeld.

Genesteld in het systeemvak

Wanneer je PopTrayU start zie je meteen een e-mailpictogram in het systeemvak rechtsonder op je desktop. Het ziet er uit als een gewone enveloppe als je geen e-mail hebt of een icoon met het aantal nieuwe berichten wanneer je nieuwe e-mail hebt. Klik je op het e-mailpictogram, dan opent het hoofdvenster van PopTrayU en zie je wat er in de inbox staat. Als je de mail alvast wilt lezen zonder je e-mailprogramma te openen kun je snel een preview van de mail bekijken. PopTrayU kan deze mails weergeven in HTML, platte tekst of ruwe Message-modus.

Meerdere acconts ordenen

Werk je met verschillende accounts? Die werken werken probleemloos naast elkaar en je kunt een hoop dingen aanpassen. Het pictogram in het systeemvak kan animeren of een een bliksemschicht tonen terwijl er naar nieuwe berichten wordt gezocht. Met kleuren kun je de berichten ordenen en je kunt aangeven wat er gebeurt als je op één van de muisknoppen klikt. Er is zelfs een optie om het kleurenschema van de werkbalken en pictogrammen aan te passen aan een licht of donker gekleurd thema.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van de maker.


Commentaren zijn afgesloten.