UpDown Meter

updownmeter grafiek uitsnede

Je computer maakt continu gebruik van het internet. Natuurlijk bij facebooken, surfen of netflix maar ook op de achtergrond zijn programma's actief. Met een netwerkmeter krijg je inzicht in het datagebruik.

UpDown Meter is een klein programma waarmee je inzicht krijgt in je dataverkeer gebruik. Zo zie je in een oogopslag hoeveel bandbreedte je verbruik. Na de eerste opstart selecteer je je netwerkadapter en dan gaat de software aan de slag en monitort continu je verbindingen. In een kleine grafiek lees je het actuele verbruik. Daaronder staan nog wat extra gegevens zoals de gemiddelde snelheden en het verbruik.

Geanimeerde pictogram in het systeemvak

Het geanimeerde pictogram in de lade toont voortdurend bijgewerkte meters van het huidige netwerkgebruik terwijl de verbinding actief is. Wanneer de verbinding slapend is, wordt in plaats daarvan het logo van de toepassing weergegeven. De meters gebruiken dezelfde schaal als de hoofdgrafiek.

Multi-monitor ondersteuning

Wanneer je de grafiek naar de rand van een scherm verplaatst, springt deze automatisch naar de randen om het gemakkelijker te maken om aan de zijkanten van het scherm te plaatsen.

Altijd bovenop of transparant

Wanneer de modus altijd op voorgrond is ingeschakeld, wordt de grafiek getoond boven alle andere vensters terwijl deze zichtbaar is. De grafiek kan nog steeds worden geminimaliseerd. Ook kan de grafiek geschakeld worden tussen ondoorzichtige en semi-transparant.

Kijk voor meer informatie en downloads op de github van de maker.


Commentaren zijn afgesloten.