LosslessCut

filmklapper icon

Heb je grote stukken film op je camera of smartphone waarvan je eigenlijk maar een kort stukje nodig hebt? Met slimme software knip je het juiste fragment uit de video met behoud van kwaliteit.

LosslessCut is een eenvoudig programma waarmee je fragmenten uit videobestanden kunt knippen zonder verlies van kwaliteit. Het is zeer geschikt om video's van je opnameapparaat zoals een smartphone, camera, gopro of drone snel te verwerken. Intern wordt de populaire ffmpeg bibliotheek gebruikt wat zorgt voor een uitstekend resultaat. De bestanden worden niet ge(de)codeert wat zorgt dat het geknipte fragment snel klaar staat.

Lossless video knippen

Het programma is beperkt en doet wat het moet doen. Installeren is niet nodig: de software is portable en kun je meteen vanuit de map starten. Sleep je video naar het LosslessCut-venster. Selecteer het begin en eind van de clip en bewaar het zonder kwaliteitsverschil op je computer.

HTML5 video

Omdat LosslessCut is gebaseerd op Chromium en de HTML5-videospeler gebruikt, worden niet alle door ffmpeg ondersteunde indelingen ondersteund. Over het algemeen zullen de volgende indelingen/codecs moeten werken: MP4, MOV, WebM, MKV, OGG, WAV, MP3, AAC, H264, Theora, VP8, VP9.

Kijk voor meer informatie en downloads voor Mac, Windows en Linux op de website van het LosslessCut project.


Commentaren zijn afgesloten.