Synfig Studio

Synfig Studio Logo

Om mooie animaties te maken in 2D, zoals bijvoorbeeld de oude Disney tekenfilms, hoef geen vellen papier meer vol te tekenen. Met geavanceerde animatiesoftware maak je de mooiste animaties.

Synfig Studio is gratis 2D-vector animatiesoftware waarmee je video's maakt die zijn gebaseerd op het beeld-voor-beeld principe van de klassieke animatie. Iedere frame is een afzonderlijke tekening die net iets anders is gepositioneerd zodat je uiteindelijk een vloeiende beweging krijgt. Met het programma kun je een breed scala aan animaties maken in een hoge kwaliteit. Denk daarbij aan cartoons, gifs, instructievideo's, webanimaties, advertenties enzovoort.

Synfig ondersteunt een groot aantal lagen van verschillende typen; geometrisch, gradiënten, filters, vervormingen, transformaties, fractal en enkele anderen. De meeste elementen zijn vectorgebaseerd en alle lagen worden parametrisch gegenereerd. Dus zelfs bij het wijzigen van de resolutie van een project zal er geen vervorming optreden, behalve bij geïmporteerde bitmap afbeeldingen. Animatie-keyframes worden automatisch door de computer geïnterpoleerd zodat er mooie, vloeiende bewegingen ontstaan. Daarnaast worden tekentablets ondersteund en ook dat komt de natuurlijke uitstraling van je animatie ten goede.

Synfig is vanaf het begin ontworpen met het oog op een goede workflow, het heeft volledige ondersteuning voor verlooppaden - verlopen die een getekende vorm volgen. Hierdoor kun je eenvoudig zachte arcering toevoegen aan de animatie zonder ze op elk frame te hoeven verven.

Kijk voor meer informatie en downloads voor Windows, Mac en Linux op de website van de Synfig.


Commentaren zijn afgesloten.