OpenTTD

OpenTTD logo

Twintig jaar geleden kon je een transport-imperium opbouwen met Transport Tycoon. In een moderne jas met de oude looks blijkt de strategische game nog altijd verslavend werkt ondanks de 3D concurrentie.

OpenTTD is een open source herimplementatie van het strategie spel Transport Tycoon Deluxe uit 1995. In deze game ben je de directeur van een nieuw transportbedrijf in 1950 en moet je je eigen transport imperium opbouwen. Hiervoor heb je de beschikking over spoorwegen, autowegen, luchttransport en maritieme transportmiddelen. Je kunt het spel beginnen met een kaal veld of laadt een scenario in waarbij je de moeilijkheidsgraad kunt kiezen.

Bouwen, verbinden, groeien

Nadat je het spel klein bent begonnen bouw je langzaam meer steden en zorg je dat deze onderling verbonden worden. Meer steden en betere verbindingen zorgen voor een groei van het vervoer en dus meer inkomsten. Wees je tegenstanders te slim af door het aanbieden van aantrekkelijke passagiers- en grondstoffenroutes om als transportbedrijf de hoogste rang te krijgen in het jaar 2050.

Open source-port

De basis van OpenTTD is het door Chris Sawyer ontworpen spel Transport Tycoon Deluxe en bevat diverse verbeteringen en uitbreidingen, inclusief een multiplayer modus, betere stations en voertuigen, grotere mappen en een heleboel andere opties. OpenTTD draait op Linux, Unix, BeOS, OS/2, Windows en heel wat andere besturingssystemen. Het spel heeft ook een Nederlandse vertaling.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van het OpenTTD Project. Er is ook een portable beschikbaar.


Commentaren zijn afgesloten.