Celestia

celetia logo

Het heelal is zo ontzettend groot dat het moeilijk is er een goed beeld van te krijgen. Tegenwoordig kun je met behulp van speciale astronomische software door een nauwkeurige 3d versie van de hemel reizen.

Celestia is een simulatie van het heelal in een 3D omgeving. In tegenstelling tot software waarbij je het aardoppervlak onderzoekt kun je met Celestia door het zonnestelsel reizen. In het digitale zonnestelsel zijn meer dan 100.000 sterren samengebracht, het gaat zelfs verder dan het heelal. De bewegingen gaan erg soepel en door de goede zoom krijg je een gedetailleerd beeld van de vele objecten in de ruimte. Tot op een paar meter afstand. Je navigeert door interessante plekken in het universum via een 'klik-en-ga' principe.

Interactieve Planetarium

Het programma kun je gebruiken als een moderne interactieve planetarium, waarin de posities van planeten en sterren zoals wij die vanaf de aarde waarnemen accuraat worden getoond. Je kunt de sterrenbeelden bestuderen en de namen van de sterrenstelsels lezen. Als je op een planeet inzoomt krijg je meer details te zien zoals de manen rond Venus.

Ruimtevaartuigen en kometen

Celestia heeft al een ruime hoeveelheid objecten in zich en daarnaast kun je het programma uitbreiden met vele beschikbare downloads... planeten, manen, kometen, of het opppervlak van bekende planeten in een hoge resolutie. Van veel ruimtevaartuigen en asteroïden zijn 3D modellen beschikbaar en kun je daarnaast de koers bekijken. Zelfs van populaire fictieve science-fiction verhalen.

Kijk voor meer informatie en downloads voor Windows, Linux en Mac op de website van de maker. Er is ook een portable versie beschikbaar.


Commentaren zijn afgesloten.