Winbank

winbank detail screenshot

Een huishoudboekje bijhouden is geen leuke bezigheid maar is wel nuttig om te geldstromen te beheren. Je kunt zelf een uitgebreid excelsheet maken maar er zijn ook handige boekhoudprogrammas gericht op thuissituaties.

WinBank is een Nederlandstalig programma voor het bijhouden van een boekhouding. Met deze software kun je alle privé inkomsten en uitgaven bijhouden. Je bepaalt zelf de mate van detail door het aantal geldbronnen groter of kleiner te maken. Zo kun je bijvoorbeeld één bron aanmaken voor auto en daar alle uitgaven op boeken. Maar je kunt ze ook apart onderverdelen in brandstof, verzekering, wegenbelasting en onderhoud en deze samenvoegen in een groep auto. Door deze rubricering krijg je een meer gedetailleerd overzicht.

Eenvoudig boekhouden

Door de eenvoudige opzet kun je in relatief weinig tijd een goede boekhouding opzetten en bijhouden waarmee je een up-to-date overzicht hebt over je persoonlijke financiën. WinBank ondersteunt het importeren van overschrijvingen van alle grote Nederlandse en vele Belgische banken.

Duidelijke rapportages

Met behulp van de vele overzichten krijgt je snel een inzicht over de inkomstenbronnen en uitgaven, bijna alle overzichten zijn voorzien van een of meer grafieken. Ook kun je eigen rapportages maken om bijvoorbeeld een beeld te krijgen van de maandelijkse automatische overschrijvingen.

WinBank wordt al vele jaren door vele personen zonder problemen gebruikt en getest. Het programma wordt echter continu doorontwikkeld en blijft die manier een actueel en gratis te gebruiken boekhoud-programma.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van de maker.


Commentaren zijn afgesloten.