HeavyLoad

HeavyLoad logo

Onze moderne computer heeft krachtige mogelijkheden, toch gebruiken we vaak een beperkt deel van de capaciteit. Soms wil je weten hoe je systeem reageert onder extreme belasting en moet je het apparaat flink laten zweten.

HeavyLoad valt in de categorie stresstest software. Uit de naam kun je al afleiden dat het programma er alles aan zal doen om je systeem tot extreme prestaties te dwingen. Nadat je de test hebt gestart zul je waarschijnlijk de ventilator van je computer meer horen omdat het druk is de nodige koelcapaciteit te leveren.

Maximale belasting

Door het uiterste van je hardware te vragen, kun je nagaan of je desktop, server of laptop onder de zware belasting stabiel blijft werken De software kan in principe geen schade aanrichten aan je computer als alles in orde is. In theorie kunnen er wel problemen ontstaan als een onderdeel zoals bijvoorbeeld de koeling niet goed werkt.

Gepersonaliseerde analyses

De uitgevoerde testen kunnen worden aangepast naar je wensen. Zo kun je op een multi-core systeem selecteren hoeveel daarvan gebruikt worden, of je bepaalt de snelheid waarmee de testdata naar de harde schijf wordt weggeschreven. Na de test kun je de resultaten in een grafiek bekijken.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van ontwikkelaar Jam Software. De software kent tevens een portable versie.


Commentaren zijn afgesloten.