LibreCAD

LibreCAD logo

Met een 2D CAD-programma maak je technische tekeningen. CAD is een afkorting voor computer-aided design. Deze software wordt gebruikt in uiteenlopende sectoren zoals civiele techniek, industrieel ontwerp, elektronica en topografie.

LibreCAD is een compleet 2D tekenprogramma waarmee je gedetailleerde technische tekeningen en ontwerpen maakt van gebouwen, interieurs, mechanische onderdelen, elektronische schema's of diagrammen.

Technische 2D tekentools

Het programma heeft een groot aanbod aan gereedschappen waarmee je 2D ontwerpen maakt en aanpast. Voor beginnende gebruikers is het programma aanvankelijk wat lastig, maar met de uitgebreide handleidingen, die zowel door de ontwikkelaar als andere gebruikers geschreven zijn, heb je LibreCAD redelijk snel onder de knie. 3D ondersteuning heeft het programma niet, daarvoor kun je de exporteer functie gebruiken en je ontwerp in een 3d pakket inlezen.

Wereldwijde gemeenschap

LibreCAD is gratis, beschikbaar in vele talen waaronder het Nederlands en het open-source karakter van de software geeft veel ondersteuning van gebruikers en ontwikkelaars vanuit de gehele wereld.

Meer informatie en downloads voor windows, osx en linux systemen vind je op librecad.org, er is ook een portable versie beschikbaar.


Commentaren zijn afgesloten.