ClaroRead

claroread icon

Mensen met dyslexie hebben moeite met lezen en schrijven van teksten, ook op een beeldscherm. Voor hen biedt de moderne tijd uitkomst door gebruik te maken van speciale software die teksten naar spraak omzet.

ClaroRead is een uitstekend programma dat mensen ondersteund die last hebben van dyslexie. Met de software is het mogelijk de teksten op een scherm voor te laten lezen, en ook kunnen boeken gescand worden zodat deze voorgelezen worden.

Gestroomlijnd tekst naar spraak

Probleemloos vertaalt het programma Microsoft Word-documenten naar spraak zodra je klik op Afspelen. Ook webpagina's en pdf-documenten worden op dezelfde manier door de computer uitgesproken. Je gaat met de muis naar het begin van de te lezen teksten en klikt op Afspelen.

Scannen en boeklezer

Uniek aan ClaroRead is de mogelijkheid om met volledige behoud van de opmaak te scannen naar PDF. Vervolgens kan de PDF voorgelezen worden met meeleescursor. Met de toevoeging van ClaroRead Boeklezer is het mogelijk om direct digitale boeken voor te lezen die door Dedicon worden aangeleverd.

Kijk voor meer informatie en downloads op de homepage van Claroread.


Commentaren zijn afgesloten.