Cobian Backup

backup icoon

We weten allemaal dat een regelmatig back-up maken van je data belangrijk is en toch doen we het te weinig, Met een degelijk backup-programma heb je altijd snel en vellig je data achter de hand in geval van een computer crash.

Cobian Backup is backup-software waarmee je op een simpele manier een reserve kopie maakt van bestanden of schijven. Deze kun je naar een andere map of schijf kopiëren, naar een andere computer in het netwerk of back-uppen via FTP. Het programma kent diverse technieken om de data te versleutelen en zorgt er met een slimme compressie voor dat de kopie's zo compact mogelijk worden opgeslagen.

Automatische back-up

Cobian Backup kan op de achtergrond blijven draaien, het belast het geheugen minimaal. Je kunt met het programma handmatig back-ups maken maar het is ook mogelijk om met een interval op gezette tijden een automatisch back-up te creëren. Bijvoorbeeld eens in week na het opstarten van de computer.

Oude versie beheer

Om de harde schijf niet onnodig te vullen met oude data kunnen oudere back-up verwijderd worden. Het programma kent differentiële en incrementele back-ups. Bij een incrementele back-up worden alleen de bestanden opgeslagen die sinds de vorige volledige of incrementele back-up zijn gewijzigd. Bij een differentiële back-up worden alle bestanden opgeslagen die sinds de laatste differentiële back-up zijn aangepast. Hierdoor neemt het backup-proces minder tijd in beslag en is er minder opslagruimte nodig.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van de maker.


Commentaren zijn afgesloten.