Pegasus Mail

Pegasus Mail logo

Email is één van de oudste en meest gebruikte onderdelen van het internet. Tegenwoordig gebruikten de meesten webmail maar wie meer controle over zijn e-mails wil komt snel uit bij een email-cliënt.

Pegasus Mail is een van de oudste nog bestaande programma's voor het ontvangen en versturen van email. Meer dan een kwart eeuw geleden begon de ontwikkeling van deze email-cliënt en het was voor de opkomst van Outlook (Express) een van de meestgebruikte mailsoftware. Met de opkomst van de andere webtechnieken is de populariteit afgenomen maar het is nog altijd een perfect en veilig programma voor het beheren van je email.

veilig, veilig, veilig

Veiligheid is een enorm belangrijk onderdeel van Pegasus Mail: het is niet gevoelig voor virussen, voert geen scripts uit, opent geen bijlagen die potentieel gevaarlijk zijn en het bevat technieken tegen phishing. Standaard staat het weergeven van afbeeldingen uit zodat spammers niet kunnen controleren of de mail is ontvangen. Uiteraard is er een optie om afbeeldingen van betrouwbare afzenders te tonen.

email beheren met filters

Om je mailstromen te reguleren staan diverse uitgebreide filters tot je beschikking alsmede distributielijsten voor het versturen van nieuwsbrieven en de kun je e-mails eenvoudig blokkeren of vooraf de headers bekijken op de server (server side filtering). Tegenwoordig heeft deze cliënt ook een Bayesiaans spamfilter tot zijn beschikking.

uitgebreide functies voor gevorderden

De lijst met functies van Pegasus Mail is tamelijk lang en dat maakt het tot één van de meest uitgebreide en veilige mailprogramma's die er bestaan. Sommige gebruikers zullen moeten wennen aan de vele functies en eigen uiterlijk van het programma, gevorderde gebruikers vinden echter alles vinden wat zij nodig hebben.

Meer informatie en downloads vindt je op de website van Pegasus Mail.


Commentaren zijn afgesloten.