Nidhogg

nidhogg pictogram

In een periode waarin nieuwe games er telkens prachtiger en blitser gooien de indie ontwikkelaars het over aan andere boeg met opvallende retrographics. Zo ook deze 2D vechtgame in een heerlijk oldsool pixelart stijl.

Nidhogg ziet er met zijn pixelart simpel uit maar de schijn bedriegt. Continu komen staan nieuwe tegenstanders voor je die de doorgaan proberen te versperren. Gebruikmakend van een aantal schermen, manoeuvres en zelfs vuile trucs kun je verslaan en je weg vervolgen.

Pixelart combatarena

De combat arena strekt zich in beide richtingen, maar enkel het verslaan van een tegenstander biedt zich op een volgend stuk grond. Wedstrijden worden niet gewonnen of verloren met een enkele doden, maar door het uitvoeren van een serie handelingen waarbij je je opponent doodt.

Spannende zwaardduels

Elke arena bevat verschillende strategische elementen en knelpunten die in je voordeel kunt gebruiken zodat je het einddoel bereikt, alles is mogelijk. In Nidhogg is er maar één ding dat vaststaat... de enige manier om te winnen is om je tegenstander te slim af te zijn. Weinig vechtgames staan zó garant voor schier eindeloze reeksen spannende zwaardduels als Nidhogg. De mechanieken zijn even makkelijk te leren als moeilijk meester te maken en de kleurrijke simplistische stijl past daar perfect bij. En Garde!

Meer informatie en downloads voor Windows, Mac en Playstation vindt je op de website van de makers.


Commentaren zijn afgesloten.