InfraRecorder

infrarecoder icoon

Wil je een muziek cd branden of je films op een dvd zetten dan kun je dat direct in Windows doen. Niet iedereen is tevreden met de mogelijkheden die de standaard software biedt en daarom zijn er goede gespecialiseerde programma's verkrijgbaar.

InfraRecorder is een fijn programma om cd's en dvd's te branden of om een cd te rippen. De basis van de software is het bekende linux programma cdrtools van Christian Kindahl. Alles wat je verwacht van een brandprogramma is aanwezig. Muziek cd maken van bestanden op je computer, zoals mp3, wav-, ogg- en wma-bestanden.

Data veilig back-uppen

Vanzelfsprekend kun je alle data die op een harde schijf staan back-uppen zoals documenten, excel sheets, afbeeldingen, zip bestanden enzovoort. Image files (iso) kun je met dit programma ook probleemloos op een lege cd branden.

Multi-sessie branden

InfraRecorder ondersteunt meerdere sessies op één cd-rom of dvd (multi-session) en kan herschrijfbare cd's en dvd's wissen. Audio- en data-schijven één op één kopiëren, ofwel klonen of on the fly, behoort ook tot de mogelijkheden. InfraRecorder is vrijgegeven onder een GPL version 3 licentie.

Voornaamste kenmerken

  • ondersteund dual-layer dvd
  • iso en bin/cue images naar cd/dvd branden
  • schijven finaliseren
  • 1-op-1 kopie maken
  • ondersteund multi-sessie schijven
  • muziek cd maken van mp3 wav, wma, ogg

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van InfraRecorder.


Commentaren zijn afgesloten.