PRTG Network Monitor

PRTG Network Monitor icoon

Een netwerk thuis of op kantoor heeft tegenwoordig een veelvoud aan verbindingen in gebruik. Laptops, desktops, servers, smartphones en alles wat verder een netwerkaansluiting heeft. Om de stroom aan dataverkeer te controleren heb je monitoring software nodig.

PRTG Network Monitor is een uitgebreid pakket waarmee je werkelijk alles van je netwerk in de gaten kunt houden. De software controleert welke apparatuur er in je netwerk te vinden is of toegevoegd word. Bijvoorbeeld een smartphone die verbinding maakt via wifi of een computer die aan wordt gezet. Je kunt verschillende alerts instellen, maar ook is het mogelijk om bronnen actief in de gaten houden.

Professioneel gereedschap

Door de enorme hoeveelheid instellingen en technische termen is PRTG Network Monitor met name een programma voor professionals en gevorderde hobbyisten. De software werkt met een eigen webserver en het daarom belangrijk om meteen na installatie het wacht te veranderen.

Uitgebreide rapportages

Gebruikers kunnen rapportages opstellen naar aanleiding van de opgeslagen gegevens. Dat kunnen eenvoudige overzichten zijn van het dataverkeer per dag of een uitgebreid van een jaar. Maar ook kun je bijvoorbeeld een analyse tonen van een specifieke sensor of systeem configuratie

Gratis voor thuisgebruik

De gratis versie geeft voor voor thuisnetwerken ruim voldoende mogelijkheden. Voor bedrijfssituaties zal deze te beperkt zijn en is de commerciële versie noodzakelijk.

Meer informatie over deze netwerk tool en downloads voor Windows 7 en later vind je op de website van de Duitse ontwikkelaar Paessler.


Commentaren zijn afgesloten.