Quick Erase

harddisk icoon

Wanneer je een bestand uit windows verwijderd is het niet direct verdwenen. Het besturingssysteem markeert de ruimte als beschikbaar zodat het overschreven kan worden. Soms is het handig zodat je gegevens terug kunt halen, vaak wil je echter ook data definitief verwijderen.

Quick Erase voorkomt dat mappen en bestanden die je in de prullenbak heb gesmeten weer terug kunt halen. Het programma overschrijft de originele data met nutteloze en onleesbare gegevens. Het werkt als het waren als een digitale versnipperaar. Met een dozijn aan verwijdertechnieken zal het ook voor gevorderden niet meer mogelijk zijn om verwijderde informatie te bekijken. Bij de meest drastische methode kan het, afhankelijk van je apparatuur, wel even duren voor het geheel doorlopen is.

De bediening van Quick Erase is eenvoudig. Start de applicatie en sleep de te verwijderen bestanden in het venster. Bij het gebruik van dergelijke software is het wel oppassen geblazen, eens vernietigd is het echt compleet verdwenen.Gelukkig beseft het programma dit en geeft duidelijk waarschuwingen wanneer je op het punt staat bewerkingen uit te voeren.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van ontwikkelaar Rizonesoft.


Commentaren zijn afgesloten.