Write

Write! logo

Behalve creativiteit en inspiratie is voor het schrijven van teksten of brieven ook concentratie nodig. Teveel afleiding zorgt voor een rem op de produktiviteit, een minimalistische tekstverwerker is een oplossing.

Write is een minimalistische tekstverwerker die je helpt om je teksten sneller op het scherm te krijgen. Bij dit programma staat je tekst centraal en niet de vele functies die je kunt toepassen. Als je begint aan een stuk is er niet veel meer te zien dan een leeg scherm. Hierdoor kun je al je aandacht op het schrijven richten.

Krachtige functies

Kaal wil in dit geval niet zeggen zonder power want Write heeft wel degelijk krachtige functies aan boord. Vanzelfsprekend kun je de paragrafen opmaken met vet, cursief, groot, klein, enzovoort. Ook een spelcorrector ontbreekt niet. Ook probeer de software te voorspellen welke woorden je typt, en geeft dan een suggestie. Een auto-complete functie die vergelijkbaar is met die in je smartphone. Naarmate je er meer mee werkt leert Write van je typegedrag.

Teksten organiseren

De tekstverwerker gebruik tabbladen voor het organiseren van de verschillende teksten. Via de mini-weergave navigeer je snel naar een bepaald deel van je werk. Bestanden exporteren kan naar naar verschillende formate zoals txt, info, ini, cfg, rtf en md. Het programma opent pdf, odt, txt en mkdown bestanden.

Kijk voor meer informatie en download op de website van de maker.


Commentaren zijn afgesloten.