Plex Media Server

plex mediaserver icoon

Je bezit tegenwoordig enorm veel films, muziek, foto's en andere media. En die zijn vaak opgeslagen op verschillende apparaten. Met een media server verbind je alles samen en heb je je volledige collectie binnen handbereik.

Plex Media Server is een mooi vormgegeven applicatie waarin je al je media zoals films, muziek, foto's naar je apparatuur streamt. De software zorgt ervoor dat de beelden in de beste kwaliteit worden doorgestuurd en eventueel voorzien van een ondertitel of aanvullende details bij de film.

Flexibele gratis mediaspeler

Handig aan de gratis media server is dat je niet gebonden bent aan een enkel apparaat, je kunt de muziek of video bekijken en beluisteren op al je apparatuur zoals smart-tv, gameconsole, tablet, smartphone of Chromecast. Eenmaal begonnen aan een film kun je deze makkelijk voorzetten op een ander scherm. Die van de televisie in je slaapkamer bijvoorbeeld.

Zorgeloos kijken

Plex neemt alle technische aspecten voor zijn rekening zodat jij zonder nadenken kunt doen wat je wilt, namelijk mooie muziek luisteren, een toffe film kijken of door je fotocollectie bladeren. Er zijn talloze add-ons beschikbaar voor Plex waarmee je de functionaliteit kunt uitbreiden.

Meer informatie en downloads voor windows, mac, ios, android en andere systemen vind je op de website van de de ontwikkelaar.


Commentaren zijn afgesloten.