Spotify

spotify logo

Heb je geen zin meer aan het gedoe met cd's, of uren zoeken naar de juiste mp3 om te downloaden. En er dan achter komen dat het slechte kwaliteit is, of een totaal ander nummer. Met streaming audio beschik je over miljoenen songs.

Spotify is een streaming muziek service waarmee je makkelijk de juiste muziek voor elk moment – op je smartphone, computer, tablet en nog veel meer apparaten. De muziekbibliotheek van de dienst beslaat miljoenen nummers. Dus of je nou thuis muziek aan het luisteren bent, aan het sporten, feesten of werken, de beste songs zijn altijd binnen handbereik. Kies wat je wilt horen, of laat je door Spotify verrassen.

Gratis of betaald

Muziek luisteren in de gratis Spotify app kan alleen in shuffle. Nummers van de gekozen artiesten worden in willekeurige volgorde afgespeeld. In de betaalde premium versie heb je betere controle of de manieren van luisteren. In de webversie of de desktop-app kun je wel gewoon nummers selecteren.

Zonder reclame

Het voornaamste pluspunt van een betaald abonnement is dat er geen reclame te horen is. Om de aantal nummers hoor je in gratis versie een commerciële boodschap en dat maakt het luistergenot duidelijk minder.

Betere geluidskwaliteit

Ten opzichte van de geluidskwaliteit zijn ook verschillen te vinden tussen de gratis en de premium-versie. Bij die eerste spelen alle mp3's alleen af met een kwaliteit van 96 kb/s op mobiel of 160 kb/s op de desktop. Merkbaar beter, zelfs voor een leek, is de 320 kb/s kwaliteit van de stream wanneer je een betaalde account hebt.

Meer informatie en downloads voor onder meer Mac OS X, Windows, Linux, iOS, Android, Windows Phone en Smart TV vind je op de website van Spotify.


Commentaren zijn afgesloten.