One Commander

Bladeren door mappen en bestanden gaat prima met de verkenner die standaard in Windows te vinden is. Alleen zijn de functies wat beperkt en daar is niet iedereen blij me. Een uitgebreider alternatief bied meer mogelijkheden en flexibiliteit.

One Commander is een bestandsbeheerder, een programma om de bestanden en mapstructuur op je computer te beheren. In vergelijking met Windows Verkenner geeft het een beter overzicht en navigeer je sneller. De software is wat complexer dan de standaard verkenner maar het loont enorm om tijd te investeren in het programma en ermee te leren werken. Het betaalt zich zeker terug.

Meerdere locaties openen

Het programma bestaat uit twee panelen, gebruikt tabs voor de verschillende locaties en lange paden worden niet vergeten. Er is een ingebouwde viewer door thumbnails en de metadata van bestanden worden keurig weergegeven. Meerdere bestanden zijn vanuit de One Commander in een enkele keer te hernoemen waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van reguliere expressies. Door de ingebouwde compressiealgoritme worden gearchiveerde bestanden zoals zip en rar vlekkeloos uitgepakt.

Meer informatie en downloads vind je op de website van de maker.


Commentaren zijn afgesloten.