Open Rails

OpenRails logo

Voor velen is het een jongensdroom om een trein te besturen. Omdat niet iedereen in de cabine kan zitten zoeken mensen, en dan vooral mannen, tot alternatieven. Digitaal is veel mogelijk zo blijkt uit de uitmuntende trein simulator Open Rails.

Open Rails is een trein simulator waarmee je diverse treinstellen kun laten rijden over uiteenlopende lijnen. De speler hoort daarbij ook alle geluiden die in de werkelijkheid te horen zijn. In het spel moet de speler letten op wissels, seinen, snelheid en dergelijke.

Microsoft Train Simulator compatible

Oorspronkelijk is de software geschreven om treinen, lijnen, routes en andere aspecten van de Microsoft Train Simulator (MSTS) te kunnen blijven gebruiken. Zoals te verwachten zijn de voor MSTS ontworpen onderdelen goed speelbaar in Open Rails. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen die voor de speler positief uitpakken.Zo maakt de simulator gebruik van moderne technologie en grafische processoren, daardoor zijn hogere framerates haalbaar. Maar ook mooiere kleuren, betere details en vloeiende overgangen.

Belangrijke kenmerken:

  • Het programma is in meerdere talen verkrijgbaar
  • Realistische simulatie van stoom-, diesel-, en elektrische aandrijving, inclusief treinen met meerdere locs
  • Getrouwe signalering en complexe tijdschema's
  • Multi-user mode waarin de treinen met tijdschema handmatig of automatisch rijden

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van het Open Rails project.


Commentaren zijn afgesloten.