Fluency

tekst naar spraak icon

Wil je teksten van websites beluisteren, of zelf geschreven stukken laten voorlezen door de computer? Dan maak je gebruik van tekst-naar-spraak software.

Fluency TTS is een compleet nieuwe implementatie van deze populaire spraaksynthesizer, die nu ook ondersteuning biedt voor 64-bit systemen. Goed nieuws voor gebruikers van screen readers die werken onder 64bit, zoals Jaws. Weliswaar kunnen deze screen readers spraak uitvoeren via een 32-bit synthesizer, maar de respons is veel beter als zij direct een 64-bit synthesizer kunnen aansturen. En dat merk je tijdens het typen!

Hoge spraakkwaliteit

Een andere verbetering is dat de synthesizer tijdens het vertalen van tekst naar spraak verder vooruit rekent, waardoor een hogere spraakkwaliteit bereikt wordt. De nieuwste versie is uitvoerig getest onder Windows 8 en 10, maar ook op eerdere Windows-versies vanaf Windows XP werkt de software uitstekend.

Stemmen in overvloed

Met Fluency TTS beschik je meteen over een groot aantal, natuurlijk klinkende stemmen, niet alleen volwassen Nederlandse mannen- en vrouwenstemmen, maar ook tienerstemmen, een Vlaamse mannenstem, en een Surinaamse vrouwenstem. Zelfs gefluisterde spraak is mogelijk. Daarnaast bieden we ook een aantal Fries-sprekende stemmen.

Oude, vertrouwde stemmen

Ook de MBROLA-stemmen uit oudere versies van Fluency TTS zijn nog altijd beschikbaar. Deze stemmen klinken minder natuurlijk, maar ze hebben een zeer goede verstaanbaarheid, ook bij een hoog spreektempo. De vele blinde gebruikers zijn door de jaren heen zo vertrouwd geraakt met deze stemmen dat ze deze graag willen blijven gebruiken.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van de Fluency.


Commentaren zijn afgesloten.