Photoscape

photoscape icoon

Een gratis programma op het gebied van fotobewerking moet heden ten dage flink wat te bieden hebben wil het nog opvallen tussen de ontelbare concurrenten. Photoscape probeer dat te doen, niet zozeer in kwantiteit, maar in kwaliteit.

De beste screencapture heeft Photoscape niet en ook voor fotobewerking of batch functies of een viewer zul je betere software kunnen vinden. Maar houd er wel rekening mee dat al deze onmisbare tools voor fotobewerking in één pakket zitten, uitstekend werken en allemaal gratis zijn. Ben je een veeleisende fotobewerker bent met een dozijn programma's op de harde schijf, kan het veelzijdige Photoscape een hoop ruimte besparen.

Fotosuite met vriendelijke interface

Twee punten vallen bijzonder op in deze gratis fotosuite: een divers aanbod en een gebruiksvriendelijke interface. Via tabbladen, of via het ronde menu in het hoofdvenster, kun je de gewenste onderdelen oproepen. Een Explorer-venster zorgt ervoor dat je meteen je foto’s in het juiste onderdeel kunt slepen. Photoscape is per onderdeel dus niet de meest uitgebreidste software, maar alles bij elkaar kom je wel ontzettend ver. Professionele fotografen zullen blij zijn met de RAW-conversietool en eigenaren van fotoboeken kunnen uit de voeten met de ingebouwde opmaakhulp voor het printen van mooie fotobladen.

RAW fotos bekijken

Dankzij ondersteuning voor het RAW2-formaat, een batch splitter-functie en een aantal nieuwe brushes en effecten is beeldmanipulatie steeds beter mogelijk. Ook de fullscreen-functie, betere samenwerking met Windows 7-bibliotheken en een licht verbeterde interface zijn welkome verbeteringen. Kom je er even niet uit, dan geeft de ingebouwde hulpfunctie snel toegang tot een online bibliotheek die je via nuttige video’s uitlegt hoe je elk onderdeel gebruikt.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van de ontwikkelaar.

Er is ook een Portable App van Photoscape beschikbaar die je makkelijk meeneemt op, bijvoorbeeld, je usb-stick of smartphone.


Commentaren zijn afgesloten.