Telegram

Telegram app logo

Telegram is een messenger app zoals Whatsapp met een focus op snelheid, veiligheid en privacy, Door de beschikbaarheid op diverse systemen is het een geschikte chat-app om in contact te blijven met je vrienden, collega's en familie.

Telegram is een gratis cross-platform messaging-app met de focus op snelheid en veiligheid, het is gedeeltelijk open source en beschikbaar voor smartphones, tablets en computers. De dienst werd in 2013 opgericht door de broers Nikolai en Pavel Durov, de oprichters van VK, het grootste sociale netwerk van Rusland. Telegram presenteert zichzelf als een gratis, veiliger, sneller en nuttiger dienst in vergelijking met alternatieven als WhatsApp.

Eenvoudig in gebruik

Telegram is zeer snel en makkelijk in gebruik. Door de groepschat met maximaal 200 personen blijf je altijd op de hoogte van ieders bezigheden. Daarnaast is het ook mogelijk om forse video’s delen tot 1GB, kun je meerdere foto’s tegelijk versturen en verzend je allerlei andere media in een handomdraai.

Extra privacy

De berichten staan in de cloud en dat heeft als voordeel dat je ze gemakkelijk kunt openen vanuit een van je andere apparaten. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een maximale privacy bewaking, hebben de ontwikkelaars Secret Chats toegevoegd, Deze end-to-end encryptie zorgt ervoor dat een bericht alleen kan worden gelezen door de beoogde ontvanger. Bij Secret Chats wordt niets bewaard op de Telegram servers en is het mogelijk de berichten zo te configureren dat deze zichzelf vernietigen op beiden apparaten.

Kijk voor meer informatie en installeren op de website van Telegram.


Commentaren zijn afgesloten.