CCleaner

CCleaner icoon

CCleaner is een krachtig stuk software voor het onderhouden en schoonmaken van je computer. De taken die het programma uitvoert kunnen er voor zorgen dat je pc sneller en effectiever werkt. En zo werk je zelf met meer plezier.

De hoofdfunctie van het CCleaner is om onlangs gebruikte bestanden of stukjes gegevens op te sporen en te verwijderen: cookies, navigatiegegevens, tijdelijke bestanden, enzovoort. Daarnaast kan CCleaner kan ook de Prullenbak legen, het cachegeheugen reinigen en andere functies uitvoeren die de prestaties van de pc verbeteren.

Eenvoudig in gebruik

Deze applicatie is zeer eenvoudig te gebruiken: je hoeft in de linkerbalk van de software alleen alles te selecteren wat je wilt opruimen, en dan het algemene onderhoudproces te starten. De bovengenoemde procedure wordt snel uitgevoerd en de resultaten zijn verrassend goed.

Windows optimalisatie

CCleaner heeft ook een tool die het Windows register kan schoonmaken en repareren om de werking ervan te optimaliseren. Over de werking hiervan zijn niet alle expert het eens. Wel handig is de installeert functie van de software. Dat kan uiteraard ook binnen Windows maar deze is net een beetje completer. Al met al is deze software een onmisbare download voor je computer.

Meer informatie over CCleaner en downloads zijn te vinden op de website van producent Piriform.
Er is ook een CCleaner Portable beschikbaar voor op je usb-stick.


Commentaren zijn afgesloten.