Source Filmmaker

Source Filmmaker logo

Mooie animaties maken voor een game is meestal een flinke klus waar je kennis van animatiesoftware nodig hebt. Zou het niet makkelijker zijn om de game-enige van bekende games te gebruiken bij het maken van een spectaculaire video.

Source Filmmaker geeft je haast alles nodig is om een kwalitatieve animatiefilm te maken, inclusief personageanimatie, mondsynchronisatie, dynamische camerabewegingen, explosies en andere effecten. Filmmaker beweert hierbij makkelijker te zijn dan de concurrerende animatiesoftware die hetzelfde bieden.

Lastige leercurve, uitstekend eindresultaat

Ben je bereid je door de lastige leercurve te werken die bij 3D-animatie gebruikelijk is, dan kun je in Filmmaker in realtime bekijken wat je in een scène aan het doen bent. Alle objecten zoals een camera, lichtbron en karakter kun je oppakken en in beweging zetten, net zoals een echte regisseur zijn werk doet. Dat je direct de beeldkwaliteit van het eindresultaat ziet is prettig maar toont ook aan dat je afhankelijk bent van de Source Game Engine.

Opnames samenvoegen

Door de verwevenheid van die twee kan je bijvoorbeeld personages bewegen als in een 3D-game en deze beweging opnemen. Meerdere van deze opnames kan je samenvoegen, zodat je allerhande ingewikkelde scènes met veel personages kunt maken. Een groot voordeel van de game-achtergrond van Filmmaker is dat je toegang hebt tot een groot aantal modellen en omgevingen die voor de game-engine gemaakt zijn.

Download via Steam

Het programma moet je downloaden via Steam en bevat ook een set ontwikkeltools (SDK), waaronder Hammer voor het maken van game-maps. Wil je je eigen objecten wilt maken, dan heb je wel een afzonderlijke editor nodig, zoals de Softimage Mod Tool.

Meer informatie en hoe te downloaden vind je op website van maker Valve.


Commentaren zijn afgesloten.