Windows 8

Windows 8 logo

Windows 8 is de nieuwste versie van het bekende Microsoft besturings-systeem en daarmee de opvolger van Windows 7 uit 2009. Het is ook de eerste versie die zowel geschikt is voor desktop-pc's, notebooks en tablet computers.

Windows 8 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, en is geschikt voor desktop computers, laptops en tablets. Microsoft richt zich bij deze nieuwe versie veel op het optimaal gebruik middels touch-bediening en daarmee op tablets. De interface is bij alle apparaten gelijk, namelijk in de stijl die voor het eerst werd geïntroduceerd in Windows Phone 7: Metro. Inmiddels bekend als Windows 8 Touch interface.

Strakke looks

De desktop interface heeft de Aero-look de deur uit gedaan en heeft nu eenzelfde strakke afwerking als de Metro interface, hoewel het nog niet echt herkenbaar is als een bureaublad interface. Internet Explorer 10 is standaard aanwezig op zowel de desktop als de Metro interface en uiteraard zul je met Windows 8 de welbekende desktop applicaties kunnen draaien. De verkenner heeft ook een verandering ondergaan, vooral voor touch gebruik, en geeft je meer informatie over de bestanden bij het verplaatsen of verwijderen.

Windows Store

Belangrijk binnen Windows 8 is de Store voor het aanschaffen van programma's, oftewel apps. Dit systeem kennen wel van onder meer Android en iOS, applicaties. De inhoud van deze digitale winkel is uiteraard nog niet zo gevuld als de al langer bestaande store's van de concurrenten maar dit verschil wordt snel kleiner.

Betere interface

Windows 8 is op enorm veel vlakken aan te passen aan je eigen wensen. Zo kun je ervoor kiezen om documenten, instellingen, enzovoorts automatisch te synchroniseren met andere aangesloten apparaten. Of de synchronisatie juist verbieden. Ook kun je instellen welke applicaties er gebruik mogen maken van de zoekfunctionaliteit en kun je aangeven welke apps notificaties mogen tonen. met een simpele druk op de knop kun je ook het gebruik van je fysieke locatie uitschakelen voor alle applicaties.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van Windows.


Commentaren zijn afgesloten.