Small Basic

small basic logo

Speciaal voor mensen die willen beginnen met het schrijven van computerprogramma’s maar geen zin hebben te starten met complexe computertalen heeft Microsoft een programmeertaal gemaakt voor beginnende programmeurs en dat ook geschikt is voor kids.

Microsofts Small Basic is een speels Windows-programma waar iedereen mee aan de slag kan die nog nooit heeft geprogrammeerd. En dat is handig want in de moderne technische maatschappij heb je een streepje voor als je kunt programmeren.

Programmeren voor jongeren

Het achterliggende idee van dit speelse project, gebaseerd op de programmeertaal BASIC, is om meer jongeren in te wijden in de geheimen van codetaal. Hiervoor bezit Small Basic een aantrekkelijke en toegankelijke interface, leuke voorbeelden en een duidelijke handleiding.

Nederlandstalige software

Het programma is in het Nederlands en ook Nederlandstalige introducties zijn te vinden. Heb je je eenmaal door de eerste stappen heen geworsteld kun je jezelf uitdagen voor grotere projecten of meedoen aan de maandelijkse wedstrijden van Microsoft. Om het programmeren in de vingers te krijgen, is Small Basic een toegankelijke optie die bij het begin begint.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van het small basic project.


Commentaren zijn afgesloten.