Free File Camouflage

security icon

Vertrouwelijke gegevens wil je natuurlijk veilig opbergen zonder het gevaar dat onbekenden de informatie achterhalen. Goede encryptie is een eerste stap naar een zekere opslag, daarnaast kun je je bestanden vermomen zodat minder verdachte bestanden ontstaan.

Free File Camouflage doet zijn naar eer aan: het laat je toe bestanden te camoufleren. Hiervoor gebruikt het programma een techniek die ervoor zorgt dat een willekeurig bestand in een jpg afbeelding wordt opgenomen, en wel zo dat het niet opvalt dat de afbeelding ook nog andere data bevat. Zo heeft die foto van je lieve hond opeens een heel andere betekenis. Bedenk wel dat het bestand hierdoor groter wordt en dat kan weer verdacht worden als een eenvoudige afbeelding ineens 21 megabyte groot is.

Bestanden versleutelen

Standaard versleuteld deze stenografische software je databestand met AES voor het met het jpeg-bestand wordt versmolten. Iemand die dat jpeg-bestand gewoon met een imageviewer opent, ziet alleen de afbeelding. Met het Free File Camouflage kan de ontvanger het bestand simpel decoderen en lezen. Voor een veilige werking is het gebruik van een wachtwoord dan ook aan te raden. Zonder dat wachtwoord geraken je gegevens dan niet meer ontsleuteld.

Meer informatie en download vindt je op website van de maker.


Commentaren zijn afgesloten.