FocusWriter

focuswriter screenshot klein

Voor het schrijven van teksten of brieven is naast wat inspiratie en creativiteit ook concentratie nodig. Voor wie daar veel moeite mee heeft en snel afgeleid raakt, kan een minimalistische tekstverwerker een interessante oplossing zijn.

Focuswriter is een speciale tekstverwerker gericht op mensen die ongestoord aan een tekst willen werken. Hiervoor maakt het programma van je volledige scherm een lege pagina, zodat alle aandacht uit kan gaan naar de tekst.

Teksten schrijven zonder afleiding

Alle functies zijn erop gericht de schrijver zo weinig mogelijk af te leiden van zijn werk. Taakbalken en menuopties zijn verborgen en komen pas tevoorschijn als je met je muis bovenaan het scherm komt. Standaard is de achtergrond van je scherm is rustgevend grijs, de kleuren kun je zelf instellen, en na een paar regels worden de eerder geschreven zinnen lichter weergegeven. Hierdoor ontstaat minder afleiding.

Eenvoud in functionaliteit

Focuswriter is duidelijk ontworpen voor mensen die lange teksten schrijven zonder veel poeha. Het is dan ook niet mogelijk om tabellen, indexeren, kruisverwijzingen en andere functies te gebruiken die in de bekende office software wel aanwezig is. Gelukkig kun je de teksten wel prima exporteren naar andere programma's zodat je na het afronden van je teksten deze kun opmaken in bijvoorbeeld Microsoft Word.

Kijk voor meer informatie en downloads voor Windows, Mac en Linux op de website van de maker. Er is ook een portable FocusWriter beschikbaar.


Commentaren zijn afgesloten.