Cucusoft Net Guard

wereldbol icoon

We hoeven ons tegenwoordig niet meer druk te maken over een datalimiet, maar gebruik je je laptop om mobiel te internetten kun je voor onaangename financiële verrassingen komen te staan. Een programma dat het dataverkeer telt is een uitkomst.

Net Guard geeft je na de installatie via een zwevend balkje real-time informatie over up- en downloads. Wil je meer informatie dan kun het terecht in het hoofdscherm van het programma. Hier vindt je onder meer de totale hoeveelheid gedownloade data voor de lopende maand. Je kunt aan dit totaal een limiet en een alarm koppelen zodat je een waarschuwing krijgt als je aan je limiet dreigt te raken. Aan de hand van je surfgedrag geeft de software ook een indicatie van de datum waarop je deze grens bereikt.. Onder het maandtotaal staat een staafdiagram met gegevens per week, maand of jaar.

Iedere maand maakt Net Guard een uitgebreid pdf-rapport waarin je gedetailleerd kunt aflezen hoe je dataverbruik is geweest, inclusief alle applicaties die internet hebben benaderd. Met deze gegevens ben je ook in staat te onderzoeken of onbekende processen verbinding zoeken met het internet. Wie wil weten welke verbindingen op dit moment open staan, vindt onder Connections gedetailleerde gegevens en tot slot is er een ingebouwde snelheidstest voor downloads.

Meer informatie en downloads vindt je op de website van de makers.


Commentaren zijn afgesloten.